torstaina, huhtikuuta 29, 2010

Grazy Egg - eli kävijäseuranta, osa II

Löysin netin syövereistä melkoisen kiehtovan kävijäseurantatyökalun, jota käyttelee ihan mielikseen. Työkalu on nimeltään Grazy Egg . Se tarjoaa tilastonäkymää jos jonkinlaista ja jokaisen lempivärillä. Vaikka työkalu tarjoilee tilastoja, ne on esitetty visuaalisesti eikä kuivakkaan insinöörimäisesti. Katsokaa vaikka: alla pari eri näkymää työkalusta.

Ainoana miinuspuolena on se, että työkalusta ei ole tarjolla minkäänlaista ilmaista testiversiota, vaan visa täytyy laittaa vinkumaan heti. Tarjolla on 4 erilaista pakettia, joista edullisin basic-paketti maksaa 9 dollaria kuukaudessa. Melkeinpä se kannattaa maksaa, jotta pääsee testailemaan tätä statistiikkatyökalujen Ferraria. Käyttöönotto on erittäin helppo; tarvitsee vain lisätä pikku pätkä javasriptiä sivustonsa koodiin ja homma alkaa rullaamaan.

Tässä siis niitä luvattuja näkymiä:

Ensimmäisessä näkymässä näet jokaisen yksittäisen sivulla olevan linkin klikkimäärät sekä lukuina että prosentteina.

More-linkin takaa löytyy kaikki mahdollinen tieto kyseisen linkin klikkaajista: käytetty selain, hakusanat, palaavat vs. uudet kävijät, mihin kellonaikaan päivästä linkkiä on klikattu ja niin edelleen.

Alla olevassa näkymässä jokainen piste edustaa yhtä klikkausta. Punaiset pisteet ovat uusien kävijöiden klikkauksia ja harmaat palaavien kävijöiden klikkauksia. Kuten edellisessäkin näkymässä, myös tässä kävijöistä pystyy saamaan hyvinkin spesifiä tietoa.

















Kolmas mielenkiintoinen näkymä on heatmap , joka näyttää, mikä kävijöiden mielestä sivullasi on kuuminta hottia.
Edellä mainittujen näkymien lisäksi klikkaukset saa myös ihan numeerisena listana. Jokaisen näkymän voi konvertoida PDF:ksi. Työkaluun voi myös jakaa viewer-oikeuksia muille ja käyttäjäoikeudet voi määrittää sivukohtaisesti.

Erittäin pätevä ja kätevä työkalu ihan näin arkikäyttöönkin, mutta hyvä apuri verkkosivujen uudistusten yhteydessä, kun mietitään sivustojen käyttöliittymiä ja eri elementtien paikkoja sekä testataan erilaisia layout-vaihtoehtoja.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti