perjantaina, huhtikuuta 16, 2010

Apture Site Bar











Apturen tarjoamat työkalut muuttuvat yhä cooleimmiksi. Nyt voi suunnitella omalle saitilleen palkin, josta löytyy sisällön jakamiseen tarkoitetut perustyökalut: jaa Facebookissa, Twitterissä tai sähköpostilla. Lisäksi siitä löytyy kätevä hakutoiminto: maalaa sivulta mikä tahansa sana, niin sanan viereen tulee "search"-kupla, jota klikkaamalla saat hakutulokset - ja toki sille sivulle, jossa juuri sillä hetkellä olet. Asensin ensi töikseni palkin blogiini. 

Tällainen työkalupalkki olisi kiva laittaa yrityksensäkin sivuille. Olen ollut yhteyksissä Apturen poikien kanssa ja tällä hetkellä he tarjoavat vain englanninkielistä sitebaria - myöhemmin on tulossa laajempikin kielivalikoima. 

Toisekseen, hieman myös arveluttaa laittaa "virallisemmille" sivuille tuota palkkia, niin hieno kuin se olisikin. Mistäs sen tietää, minä aamuna töihin tullessaan löytää saitilta Apture-palkin, johon on alettu myymään vaikkapa mainostilaa eri yrityksille...

Sitebarin eivät myöskään ihan pisimmät yhdyssanahirviöt sovi; esimerkiksi oman blogini nimi oli palkkiin aivan liian pitkä. 


Kuva 1. Apture Site Barin sisällönjakotyökalut
Kuva 2. Apture Site Barin hakutoiminto



3 kommenttia:

  1. Heips! Kiitos tilannepäivityksestä, mielenkiintoinen lisä aptureen. Toimintoahan oli oitis testattava käytännössä ja tuota sähköpostihässäkkää en saa toimimaan. Onkos niin, että Share via email -toiminto olettaa, että käytössä on Outlook tai sen vastine, jolla tuota sähköpostia pääsisi lähettelemään vai mitenkä tuon on tarkoitus toimia?

    VastaaPoista
  2. Hei, juu näemmä se tosiaan Outlookia tai vastaavalla tavalla toimivaa sähköpostia vaatii :/

    VastaaPoista
  3. Moi, kiitos tästä. Seuraavaa projektia on nyt luvassa, en ole aiemmin ehtinyt juuri perehtyä tähän, mutta sait innostumaan!!

    VastaaPoista