tiistaina, marraskuuta 16, 2010

Matkalla laajennettuun todellisuuteen

Kun lähes kahden kuukauden jälkeen aloin muistelemaan syyskuisen Matka alkaa verkosta-seminaarin antia, täytyi jälleen todeta, että yksinkertainen on kaunista. Muut esitykset olivat jo melko tehokkaasti huuhtoutuneet mielestäni, mutta Sirkku Laineen selkeä, ei-hypetyksellinen augmented reality -esitys oli jäänyt mieleen. Läpi seminaaripäivän esitysten jatkunut, erittäin vauhdikas esitystapa myös loppui vihdoin Sirkun esityksen kohdalla, joka oli maltillinen ja rauhallisesti etenevä ja tarjosi siten kuulijoillekin helpottavan hengähdystauon.

Seminaariesitys ja sen esimerkit saivat kiinnostumaan aiheesta lisää. Ajatus digitaalisten elementtien liittämisestä omaan reaalitodellisuuteen vaikkapa iPhonen ruudun kautta kuulostaa kiehtovalta ja jopa hyödylliseltä; enää reissuun lähtiessä ei haittaisi, vaikka opaskirja sattuisi unohtumaan matkalaukusta, koska matkaopas kulkeekin taskussa mobiilisti. Puhumattakaan siitä, miten paljon mielenkiintoisempaa on tutustua nähtävyyksiin laajennetun todellisuuden kautta, kuin että asioita pänttäisi kirjasta. 

Monipuolisten Holiday Club -kohteiden markkinoinnissa näin heti laajennetun todellisuuden mentävän aukon. Toki se olisi myös panostusta asiakaspalveluun, kun kohteessa kävijä näkisi tietoa kohteen lukuisista palvelu-ja harrastusmahdollisuuksista kännykkänsä ruudulla sen sijaan, että hän joutuisi soittamaan yrityksemme asiakaspalveluun tai muutoin näkemään vaivaa saadakseen lisätietoja kohteen palvelutarjonnasta, ravintolasuosituksista, laskettelurinteiden soveltuvuustasoista ja korkeuksista ja niin edelleen. 

Valitettavasti mobiilipalvelut ovat jo vuosia jumittaneet siinä "ovat juuri tekemässä läpimurron" -vaiheessa, sama lause tuntuu toistuvan vuodesta toiseen. Onko tavallinen tallaaja, joka käyttää kännykkää enimmillään nettisurffaukseen ja/tai sähköpostin lukemiseen, jo valmis laajentamaan todellisuuttaan kännykän ruudulla? Mene ja tiedä. Täytynee ehkä itsekin kokeilla ;)


Katso myös:

1 kommentti:

  1. Kiitokset palautteesta esiintymisestäni Matka Alkaa Verkosta -tapahtumassa! Aika imartelevaa :)

    VastaaPoista